Med denne opskrift skaber du en ægte amerikansk
smagsoplevelse i dit eget køkken. Kyllingelårene passer både børn og voksne. American-style.
• Det gule majsmel tilfører A-vitamin • Friskpresset
limesaft giver masser af smag og C-vitamin. Forberedelse 10 min. Tilberedning
30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Sprøde og hede kyllingelår:
8 kyllingelår (uden skind)
2 æggehvider
1 dl majsmel
2 tsk chilipulver
½ tsk spidskommen
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
½ dl friskpresset limesaft
GARNERING: limebåde og persille
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Smør et ovnfast fad eller en bradepande med smør og stil det
til side.
2 Pisk æggehviderne let i en dyb tallerken.
Bland majsmel chilipulver, spidskommen, salt og peber godt i
en anden dyb tallerken.
3 Dyp kyllingelårene først i æggehviden og dernæst i
melblandingen.
Sørg for at de bliver helt dækket af paneringen.
4 Læg kyllingelårene i det smurte fad og steg i ovnen i 20 min.
Vend dem en gang.
Dryp med limesaften og steg i yderligere 10 min., til
kødsaften er helt klar og gennemsigtig.
5 Anret kyllingen på et serveringsfad og garner med både af
lime og persille.
Tips & råd
Kyllingevinger kan erstatte lårene. Del vingerne i tre dele
ved leddene og kasser den yderste spids. Fjern skindet.
Vend vingerne i æggehvide, paner dem i melblandingen og steg
i ovnen i 10 min.
Dryp med friskpresset lime og steg i yderligere 10 min.
GENVEJ
Hurtig måde at panere på: læg melblandingen i en plastpose,
læg kyllingelårene i, efter at de er vendt i æggehvide. Læg fire lår i ad
gangen og ryst posen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 258 = kJ 1083
Kulhydrat 18 g Protein 33 g Fedt 6 g (21%) Fibre 1 g