4 personer. Kun 5 g fedt.
#
Ingredienser
1,5 kg frilandskylling
1 citron, skåret i både
2 rosmarinkviste plus ekstra til pynt
2 røde peberfrugter, halverede, kerner og membraner fjernet
2 gule peberfrugter, halverede, kerner og membraner fjernet
3 dl frisk kyllingefond (se dette)
havsalt og peber
lergryde/stegeso/Römertopf
Sæt en lergryde/stegeso i blød i 10 minutter i koldt vand.
Imens fjernes indmaden fra kyllingen.
Fyld citron og rosmarin i kyllingen.
Tag lergryden op af vandet og lad den dryppe af.
Læg kyllingen ned i gryden og læg peberstykker rundt om den.
Hæld kyllingefonden over og drys godt med salt og peber.
Læg derefter lergrydens låg på.
Stil gryden i en kold ovn og steg kyllingen ved 200 ºC i 1 time 50 min.
Tag kylling og peberfrugter op af gryden og lad det hvile i 10 min.
Imens skummes fedtet af stegesaften.
Hæld stegesaften i en gryde og lad det koge kraftigt i 5 min.
Tag evt skindet af kyllingen, inden den serveres, da skindet er det fedeste på fuglen.
Pynt med citronbåde og friske rosmarinkviste.
Server med den reducerede fond og peberstykkerne til.
kJ 654; protein 23 g; fedt 5 g; kulhydrat 5 g