Spinat - Burgunderspinat
Forbløffende effektfuldt: Hel spinat tilberedes som sædvanligt, men den koges i rødvin, hvilket gør den yderst raffineret. Tilberedning: 20 min.
375 g spinat, frisk
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 dl rødvin, kraftig
salt og peber
*
A. Frisk spinat gøres i stand, skylles og hakkes groft.
Skalotteløg hakkes fint.
Hvidløgsfeddet presses.
B. Løg og hvidløg steges glasagtige i en gryde i 25 g smør ved svag varme i 3-4 minutter.
Rødvin hældes ved, og det hele koges ind, til det er blevet sirupsagtigt.
C. Spinaten hældes i gryden og den koges 2-3 minutter under låg, mens der røres af og til. Smag til med salt og peber.
Pr. portion, 4 g protein, 11 g fedt, 2 g kulh. = 143 kcal (597 kj)
Kartoffelgratin med grøn peber
Lykkes selv for nybegyndere: Alle ingredienser lægges rå i fadet. Ovnen klarer resten. Tilberedning: 1 time
500 g kartofler
2 rødløg
2 dl piskefløde
1 tsk timian, friskhakket
2 tsk grønne peberkorn fra glas, grofthakkede
*
A. Kartofler skrælles og skæres i tynde skiver.
Rødløg skæres i strimler.
Kartoffelskiverne og løgene blandes i en skål og krydres med salt.
B. Piskefløde bringes i kog med friskhakket timian og grofthakkede grønne peberkorn.
Flødeblandingen hældes over kartoflerne, det hele blandes og fordeles i et smurt gratinfad.
Retten bages i ovnen i 35-40 minutter ved 200°C / varmluft 180°C.
Pr. portion: 7 g protein. 30 g fedt, 34 g kulh. = 438 kcal /1837 kJ