Logo

Beef celery

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Beef celery eller på dansk - oksekød med selleri er en asiatisk inspireret wokret. Retten serveres med ris til, og er let at lave. Husk dog at oksekødet skal lægges i lage inden kommes i wokken.

 

500 g oksekød i strimler
2 tsk eddike
2 tsk soya sauce
1 æggehvide
1 dl olie
6 forårsløg (skæres i stykker á ca. 2 cm)
2 ½ cm frisk ingefær (presset)
6 selleri stilke (diagonalt skåret i ca. ½ cm tykke skiver )
2 spsk Maizena
1 ½ dl vand
2 spsk extra soya sauce
½ dl tør sherry
2 spsk Oyster Sauce
1-2 hvidløgsfed
50 g valnødder

Fjern fedt fra kødet, og skær det i 2-3 cm lange snitter. Læg det i en lage af eddike, soya sauce og let pisket æggehvide. Læg låg over og lad stå 1 time, med omrøring af og til.

Opvarm 2 spsk olie i pande eller wok; halvdelen af kødet tilsættes og brunes godt. Tag fra, og tilsæt og brun den anden halvdel.

Ingefær skrælles og fin-hakkes. Forårsløg og selleri snittes i 2-3 cm længder - skær diagonalt.

Læg selleri i kogende, saltet, vand i 2 min. Tag dem op i en si, skyl under koldt vand.

Opvarm resten af olien i pande eller wok. tilsæt selleri, forårsløg, ingefær og knust hvidløg - sauté i et minut.

Tilsæt kødet til panden og rør godt om.

Maizena blandes i vand, ekstra soya sauce, sherry og østers sauce.

Hæld op i panden (eller wok). Rør indtil kogende og godt sammenblandet.

Serveres med ris.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.243 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her