350 g sprængt lamme- eller bedekød, hals
350 g magert lamme- eller bedekød, kølle
1 stor porre
2 løg
30 g frisk kørvel eller ½ bdt Persille
1 tsk sort peber
lidt stødt ingefær
lidt cayennepeber
2-3 spsk olie
De to slags kød skæres i ca. 3 cm store terninger.
Porren gøres i stand, skylles godt, skæres først i mindre stykker og
hakkes derefter meget fint.
Løgene pilles og hakkes fint.
Kørvel eller persille skylles og hakkes ligeledes fint.
Porre, løg og kørvel eller persille kommes i en stor skål.
Herover drysses 1 tsk salt og de øvrige krydderier, olien hældes på og alt røres godt sammen.
Til sidst blandes kødstykkerne i og vendes godt rundt, så de bliver
krydret på alle sider.
Kødet sættes på spid og steges over glødende trækul eller i elektrisk
ovn.
Spiddene skal vendes hyppigt under stegningen, som i alt varer ca. 10
minutter.
Hertil passer landbrød og salat og evt. en dressig.