500 g oksekød i strimler
2 tsk eddike
2 tsk soya sauce
1 æggehvide
1 dl olie
6 forårsløg (skæres i stykker á ca. 2 cm)
2 ½ cm frisk ingefær (presset)
6 selleri stilke (diagonalt skåret i ca. ½ cm tykke skiver )
2 spsk Maizena
1 ½ dl vand
2 spsk extra soya sauce
½ dl tør sherry
2 spsk Oyster Sauce
1-2 hvidløgsfed
50 g valnødder
Fjern fedt fra kødet, og skær det i 2-3 cm lange snitter. Læg det i en lage af eddike, soya sauce og let pisket æggehvide. Læg låg over og lad stå 1 time, med omrøring af og til.
Opvarm 2 spsk olie i pande eller wok; halvdelen af kødet tilsættes og brunes godt. Tag fra, og tilsæt og brun den anden halvdel.
Ingefær skrælles og fin-hakkes. Forårsløg og selleri snittes i 2-3 cm længder - skær diagonalt.
Læg selleri i kogende, saltet, vand i 2 min. Tag dem op i en si, skyl under koldt vand.
Opvarm resten af olien i pande eller wok. tilsæt selleri, forårsløg, ingefær og knust hvidløg - sauté i et minut.
Tilsæt kødet til panden og rør godt om.
Maizena blandes i vand, ekstra soya sauce, sherry og østers sauce.
Hæld op i panden (eller wok). Rør indtil kogende og godt sammenblandet.
Serveres med ris.