Efterår og vinter byder på mange skønne råvarer, og grønkål
ligger helt i top over de super sunde af slagsen. Den er sprængfyldt af fibre
og antioxidanter, så prøv at pifte hverdagsmaden op med det grønne guld og
røget laks. Retten er nem at lave og dejlig frisk i smagen. Du kan også prøve
at bytte røget laks ud med håndskåret bacon. Tid: 30 minutter. Antal personer: 2
# Det skal du bruge til spaghetti med røget laks og grønkål:
225 g spaghetti, gerne fuldkornsspaghetti
100 g røget laks i skiver
Grønkålssauce:
150 g frisk grønkål
½ rødløg
1 fed hvidløg
1 spsk smør til stegning
1 spsk æbleeddike
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
saft af ½ citron
Til servering:
½ bundt purløg
*
Sådan laver du spaghetti med røget laks:
Rens og skyl grønkålen, og skær den grove stok fra.
Hak grønkålsbladene groft med en skarp kniv.
Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint.
Opvarm en dyb (sautere)pande med smør, og steg de 2 slags
løg i 2-3 minutter ved middel varme. Tilsæt æbleeddike, og lad det koge ind.
Kom den hakkede grønkål på panden, og steg videre i et par
minutter, til grønkålen lige akkurat falder sammen.
Tilsæt fløden, skru op for varmen, og kog saucen igennem.
Krydr godt med salt og peber.
Kog spaghettien i en gryde med letsaltet vand efter
anvisningen på pakken.
Skær laksen i tynde strimler, og vend den i grønkålssaucen
sammen med den afdryppede spaghetti. Smag til med citronsaft.
Anret i dybe tallerkener, og drys med hakket purløg.
Tips: I supermarkedet kan man fra oktober og ofte helt frem
til marts måned finde poser med frisk grønkål, som allerede er skyllet, ribbet
og hakket. Det er nemt at gå til, og kvaliteten er fin.