Salt
1 Løg
2 fed hvidløg
1 dåse Flåede tomater
3 spsk Olivenolie
1 stk Parmesanost (et stort stykke)
500 g Spaghetti
Friskkværnet peber
Løg og hvidløg pilles og snittes meget fint.
Varm olivenolien op på den store pande, sautér løg og hvidløg i olien.
Samtidig åbnes dåsen, og tomaterne skæres i mindre stykker, hvorefter saft og tomater hældes ved.
Drys med salt og peber og lad det småkoge, minimum 10 minutter, længere tid skader ikke!
Men husk: Der skal røres i det ind imellem.
I mellemtiden koges 5 l vand i en stor gryde med 2 spsk salt, spaghettien koges al dente.
Husk at prøvesmage ind imellem.
Så skal saucen smages til - mangler der noget?
Sikkert peber og salt (maden kan også gøres stærkere med chilipulver; mere frugtagtig med 1 spsk balsamice; mere flydende med 1 glas rødvin).
Lad den færdige spaghetti dryppe af i en sigte og hæld den direkte over i den varme tomatsauce og bland det hele godt.
Og som altid skal osterivejern og parmesan på bordet.