4 laksefiléter af 150 g pr. styk
5 spsk ekstra god olivenolie
10 fed hvidløg, pillet
300 g tørret spaghetti
50 g fennikel, tyndt skåret
1 ½ tsk limeskal, revet
2 spsk limesaft
4 duskefennikeltoppe til pynt
Salt
Peber, friskkværnet
Forvarm ovnen til 220º og pensel et ovnfast fad med olie. Pensel lakseskiverne med olivenolie, kom en anelse salt og peber på, og læg laksen i det ovnfaste fad.
Skær hvidløgene over på langs og læg dem over laksen. Pensel igen med lidt olivenolie og steg fisken i ovnen i 8 - 10 minutter, eller til laksen er gennemstegt.
Imens koges spaghettien al dénte i en stor gryde med kogende vand tilsat lidt salt, sigtes og vendes i olivenolie til de får en skinnende overflade. Vend fennikel og limeskal i pastaen og fordel den i 4 dybe tallerkner.
Kom en laksefilét på hver portion samt saften fra fadet og hvidløgsstykkerne. Stænk med limesaft og pyntes med fennikeltoppene.
Hertil kan også serveres groft brød og en god tomatsalat.