Denne friske ret er god at servere på en mild sommeraften.
Laksen serveres med stuvede kartofler og en lækker dildpesto. Skandinavisk.
• Hvis du griller gravlaksen sænkes fedtindholdet lidt.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Stegt gravlaks
12 skiver gravet laks, ca. ½ cm tykke
1 spsk olie
STUVEDE KARTOFLER:
8 kogte kartofler
2 spsk smør eller margarine
1½ spsk hvedemel
3 dl letmælk
salt og peber
2 spsk finthakket dild
* Fremgangsmåde:
1 Pil de kolde kogte kartofler og skær dem i mundrette
bidder.
2 Smelt fedtstoffet i en gryde og pisk melet i.
Spæd med lidt mælk ad gangen under omrøring og lad saucen
komme i kog.
Lad den koge i 3-5 min.
Smag til med salt og peber.
3 Læg kartoflerne i saucen og varm det ved svag varme til
kartoflerne er gennemvarme.
Rør den hakkede dild i.
4 Opvarm olien på en pande og steg lakseskiverne ½ min. på
hver side til laksen har fået en lidt lysere, rosa farve.
(Det er vigtigt, at laksen ikke steges for længe, så kan den
blive for salt).
Anret laksen smukt på varme tallerkener og server med de
stuvede kartofler og desuden gerne dildpesto (se Tips & råd).
Tips & råd
Dildpesto:
2 bundter dild
1½ dl madolie (neutral)
½ dl olivenolie
½ dl reven ost
½ dl smuttede mandler
1 fed hvidløg
1 nip salt
* Fremgangsmåde:
Hak dilden groft og læg den i en blender eller
foodprocessor.
Hæld de to slags olie ved.
Kør til en jævn masse og tilsæt imens ost, mandler og
hvidløg.
Smag til med et nip salt.
Du kan erstatte mandlerne med mere ost.
Dildpestoen kan serveres til alle typer fisk.
Prøv den fx til stegt sild.
PR. PORTION: Energi: Kcal 462 = kJ 1940
Kulhydrat 32 g Protein 34 g Fedt 22 g (43%) Fibre 3 g