6 store tungefileter (fladfisk)
salt + kværnet peber
1 skalotteløg, hakket
125 g småt hakket champignon (brug stokkene der bliver tilovers nedenfor)
1 ½ dl varm fiskefond
1 ½ dl tør hvidvin, opvarmet
1 laurbærblad
2 spsk hakket persille
½ spsk tørret timian
18 små champignon hatte (uden stok)
2 spsk smør
1 spsk hvedemel
Drys tungefileterne med salt og peber.
Læg dem i et smurt ovnfast fad. Drys med løg og champignon.
Hæld fond, vin, laurbærblad, persille og timian over.
Dæk fadet og sæt det i en opvarmet ovn (175ºC) i ca. 15 - 20 minutter eller indtil fisken er nok (danner flager).
Læg fisken over på en ovnfast tallerken og hæld væsken i en dyb pande.
Champignonhattene ristes i smør ca. 5 minutter - fordel dem på fisken.
Kog væsken ind (ca 3 dl). lav en smørbolle af melet og smørret og jævn væsken med den.
Kog saucen op og giv den et par minutter, mens der røres i den.
Hæld saucen over fisken, sørg for at fisken er helt dækket.
Sæt fadet under grillen indtil overfladen er gylden.