Lima bønner (1)
½ kg tyndt skivede gulerødder
4 snittede sellerristængler eller bladselleri
2 hakkede løg
4 hakkede tomater
2 fed presset hvidløg
½ dl olivenolie
Saft af 1 citron
4-5 dl urteafkog
½ spsk rørsukker
1 bdt bredbladet persille
Grønsager renses, skylles og snittes.
Gulerødder, løg, tomat og hvidløg ristes i olivenolie, urteafkog tilsættes og urterne simrer ca. 5-10 minutter.
De kogte limabønner tilsættes, retten smages til med havsalt, peber, citronsaft og lidt rørsukker.
Herefter hældes bønnerne i et smurt ovnfast fad, der stilles i oven ved 160-170°C i ca. 30 minutter.
Serveres med hakket persille, græske kartofler og landbrød.
Spises af dyb tallerken med ske.
Tips:
Tilbered til to dage, retter smager allerbedst anden dag, hvor bønnerne har taget smag af grønsager, olivenolie og urter.
(1) Beregn 50 g tørrede lima bønner pr. person eller hvide bønner på dåse eller glas (henkogte) - spørg i indvandrerbutikken. Limabønner iblødsættes natten over i rigeligt lunken vand. Bønnerne skylles, bringes i kog og vandet hældes fra, gentag processen, herefter koger bønnerne i rigeligt vand til de er møre. Bønnerne skylles i kold vand og afkøles let.