Marinade:
1 løg
1 gulerod
8 enebær
1 tsk timian
1 flaske rødvin
5 knuste peberkorn
1 laurbærblad
750 g svinekam uden svær.
peber, salt
30 g smør
1 pakke bacon
125 g piskefløde
1 tsk johannesbær gele
Løg og gulerod snittes i skiver og blandes med resten af ingredienserne
til marinaden.
Kødet lægges i marinaden natten over, gerne i en plastpose.
Ved tilberedningen næste dag trykkes kødet tørt inden det krydres med
salt og peber.
Brun stegen hurtigt på en pande i smørret, inden baconen rulles omkring
og sættes fast med kødnåle.
Stegen lægges nu i et ovnfast fad i 2 dl af marinaden.
Stegen steges i ovnen ved ca. 225ºC i 1 ½ til 2 timer.
Stegen skal vendes hver halve time og mere marinade hældes evt. ved.
Til sidst bruges stegeskyen samt lidt marinade, gele og fløde til at lave
saucen med.
Serveres med rødkål, stegte æbler og kartofler