500 g lammekød i (store) tern
200 g brune champignon
200 g østershatte
150 g sukkerærter
15-20 perleløg (evt. fra glas)
15-20 cherrytomater
3 rødløg skåret i både
salt
peber
Krydder blanding 1:
½ citron uden skal
3-4 fed hvidløg
Evt. lidt olivenolie
Krydder blanding 2:
1 dusk hakket dild
1 dusk hakket persille
Evt. lidt olivenolie
Desuden:
15-20 små træspid
Del lammekødet i to portioner til de to krydderblandinger.
Fjern skallen af citronen og hak den i små tern.
Kom citron og presset hvidløg i den ene portion kød og bland godt.
Hak dild og persille og bland det i den anden portion kød.
Lad kødet stå i køleskab en times tid eller mere.
Tænd ovnen på 225ºC.
Vask grønsagerne.
Skær østershattene i mindre stykker, ærterne i halve.
Rødløg skæres i både.
Sæt ingredienserne på spid og drys med salt og peber.
spiddene steges i ovnen ca. 30-40 minutter.
Serveres med halve bagte kartofler og evt. agurkesalat.