Sole meunière er en klassisk fransk ret, der består af rødspætte, hele eller filet, er der dyppet i mel, stegt i smør og serveres med brunet smør sauce og citron. Rødspætte har en lys, men fugtig konsistens, når de er stegte og har en mild smag.
#
3 spsk hvedemel
2 rødspætter, friske, trimmede og flåede
2 spsk rapsolie
50 g usaltet smør
2 tsk citronsaft
1 spsk hakket bredbladet persille
salt og friskkværnet (hvid) peber
1 citron, skåret i 6 både til servering
*
Lav et fladt snit gennem huden fra enden af fisken med en skarp kniv.
Tryk spidsen af kniven under huden for at frigive en lille klap, som du kan få fat på.
Dyp fingrene på din venstre hånd i lidt salt og tag fat i halen.
Med den anden hånd tages fat i huden ved hjælp af et viskestykke, og i en hurtig, skarp bevægelse, trækkes huden væk i hele fiskens længde.
Gentag på den anden side.
Dyp den flåede fisk i hvedemel, der er krydret med salt og peber, og sørg for at det bliver godt belagt på begge sider.
Løft fisk og ryst let for at fjerne overskydende mel.
Til hver fisk, varmes 1 spsk rapsolie i en stor, nonstick stegepande.
Tilsæt fisk, sænk varmen lidt, og tilsæt ½ spsk (7 g) usaltet smør.
Steg på undersiden i 4 til 5 minutter over moderat varme indtil godt gylden.
Vend forsigtigt fisken rundt og steg i 4 til 5 minutter længere.
Løft fisken over på et skærebrædt.
Fjern de laterale ben, som løber hele vejen rundt i kanten af fisken og med en tynd-bladet, fleksibel kniv, og træk dem væk.
Nu køres kniven ned i midten af fisken og forsigtigt lettes fileterne væk fra benene.
Tag fat i benene ved hovedenden og "unzip" fisken.
Benene fjernes og fileterne vil blive tilbage.
Overfør dem til et opvarmet serveringsfad.
Strø lidt beurre Noisette (stegt persille) over fisken og server.