300 g tynde rå lakseskiver
1 rødløg
klippet purløg
Marinade:
2 ½ spsk jomfru-olivenolie
1-1 ½ dl frisk appelsinsaft
1 ½-2 spsk akaciehonning
1 ½ tsk friskrevet ingefær
salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
hakkede rødlåg
klippet purløg
ristet brød (fransk- eller rugbrød)
evt. smør
Start med at lave marinaden. Pisk olie og 1 dl appelsinsaft sammen i en skål, først halvdelen af saften, så resten. Pisk 1 spsk limesaft og 1 ½ spsk flydende honning i. Skræl ingefærrod og riv 1 ½ tsk Pisk den i marinaden sammen med lidt salt. Hæld marinaden i et glas med skruelåg og ryst den godt sammen. Sæt den køligt ca. 1 time, mens den trækker smag. Den kan også stå et par timer. Ryst igen marinaden sammen og smag til med appelsinsaft, lime og akaciehonning. Marinaden er kraftig i smagen, men skal ikke være alt for sød. Ingefærssmagen skal gå igennem, så måske mere ingefær.
Ryst igen marinaden sammen og dæk bunden af 4 store tallerkner med et tyndt lag af den gyldne marinade. store lakseskiver deles, men resten skal være hele . Læg dem bredt ud på tallerknerne med et lille hul midt på tallerknen. Drys lidt peber på lakseskiverne. Dryp og pensl så med noget af marinaden. Dæk tallerknerne med plastfolie, og sæt dem koldt ca 1 time.
Læg ca. 1 tsk hakkede rødløg i hullet midt på tallerknen og drys lidt salt og løg på skiverne, kun lidt. Drys med klippet purløg. Sæt resten af marinaden på bordet i en lille kande og server brød og evt. smør til.