500 g skinkekød i strimler
250 g markchampignoner
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 små knuste fed hvidløg
1 frisk chilipeber
1 bundt fintsnittede porrer (ca. 400 g)
sojasauce
¼ liter grønsagsbouillon
2 tsk majsstivelse
Kartoffelmos med selleri:
1 kg kartofler
500 g knoldselleri
2 dl letmælk
50 g smør
1 bundt persille
Brun skinkestrimlerne i en varm wok eller stegegryde - gerne af et par omgange. Krydr med salt og peber og tag kødet op.
Steg de rensede, skivede champignon og tilsæt hvidløg og chili (uden frø og mellemvægge).
Vend porrer i wokken og steg under omrøring i ca. 2 min.
Spæd med bouillon og kog det igennem.
Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til med soja.
Vend kødet i wokken og lad det blive gennemvarmt. Smag til.
Kartoffelmos med selleri: Skræl kartofler og selleri og skær dem i tern.
Kog dem helt møre i letsaltet, kogende vand.
Hæld vandet fra, mos kartofler og selleri og rør kogende mælk og smør i.
Tilsæt salt og peber. Smag til. Server med persilledrys.
Tips: Køb kødet som schnitzler og skær det selv i ensartede strimler - færdigkøbte strimler er som regel meget forskellige i størrelsen og har dermed forskellig tilberedningstid.
Fryseegnet: Ikke afprøvet