100 g soyabønner, udblødt natten over
1 spsk solsikkeolie
½ tsk chilipulver
1 tsk reven ingefærrod
1 fed knust hvidløg
75 g forårsløg tern
350 g champignons i skiver
175 g selleri, skåret i juliennestrimler,
75 g vandkastanier, i tynde skiver
100 g gulerødder, i juliennestrimler
20 g majsmel
1 spsk sherry
1 spsk shoyu
3 dl soyabønnevand
salt og peber
Hele soyabønner har lang kogetid men er gode i gryderetter, feks. som her med vandkastanier som kontrast.
A. Si soyabønnerne. Kog dem kraftigt i frisk vand i 1 time.
Den lange kogetid gør dem lettere at fordøje.
Skru ned og lad dem simre under låg endnu i time eller til de er bløde.
Si dem, gem vandet og lad dem hvile.
B. Varm olien i en stor, tykbundet gryde og sautér chilipulver, ingefær og hvidløg 2-3 min.
Tilsæt grønsager og vandkastanier og lad det koge 10 min. ved svag varme under låg.
C. Bland majsmel, sherry og shoyu i en skål og hæld bønnevand i.
Kom det i gryden sammen med soyabønnerne.
Rør rundt, bring gryden i kog og lad det simre under låg 10 min.
Smag til og server varm.