Logo

Salviedampet rødtunge på bund af bønneprovincial

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g rødtungefilet
75 g smør
5 blade salvie
1 spsk rasp
1 dl hvidvin
2 dl fiskefond (evt. 2 dl vand og ⅓ bouillonterning)
4 skiver bacon
1 skalotteløg
1 stk endivie salat/endviesalat
1 fed hvidløg
½ peberfrugt (rød)
1 dl fløde (erstat evt.med mælk eller fløde 13)
100 g grønne bønner friske

Rødtungefilet:
Begynd med salviesmør: Smørret, der skal være blødt, røres med fintskåret salvieblade (ca. 5 stk på størrelse med en 2-krone), rasp, salt, peber og evt. lidt hvidløg, til det får en grønlig farve.
Fileterne krydres med salt og peber og foldes til ruller.

Lægges i et smurt ovnfast fad med et lag af salviesmørret øverst.

I bunden af fadet kommes hvidvin og fiskebouillon.

Overdæk med alufolie og damp fileterne i ovnen i ca. 10 min. ved 190ºC.

Lad fileterne trække yderligere 10 min. i fadet inden servering.

Bønneprovincial:
Bacon, løg og evt. lidt hvidløg skæres i tern og svitses i lidt olie ved svag varme.

Tilsæt de grønne bønner, der er flækket og halveret, endivie salat, der er skåret i stave og tynde strimler af peberfrugten.

Svits det hele i ca. 5 min. afhængig af hvor meget bid man vil have i grønsagerne.

Sauce:
Hæld lagen fra fadet op i en gryde og kog det lidt ind.

Tilsæt fløde og reducer igen indtil saucen får en cremet konsistens.

Smag til med salt, peber og evt. lidt hvidvin og salvie.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.059 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her