Et flettet brød med lækkert fyld, er perfekt som
eftermiddagssnack eller til picnic.
1 brød/ca. 14 tykke skiver. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½
time. Bagetid: 30 min. Fryseegnet
#
Dej:
4 dl vand
25 g gær
1 spsk olie
2 tsk salt
1-2 spsk basilikum (frisk eller tørret)
200 g durummel
ca. 400 g pizzamel
Fyld:
1 peberfrugt
75-125 g soltørrede tomater i olie
50 g sorte oliven uden sten
75-125 g fast ost eller italiensk mozzarella
200 g kogt skinke i strimler
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
salt og peber
Pynt: 1 æg
*
Smuldr gæren ud i en skål med lunkent vand (maks. 37 °C), og
rør, til den er opløst.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen igennem i 5-8
min.
Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
Rens peberfrugten, og skær den i små terninger.
Hak soltørrede tomater og oliven.
Riv osten groft.
Bland fyldet sammen i en skål.
Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord, og rul den ud til
et rektangel (ca. 30x40 cm).
Læg dejen på en bageplade med bagepapir, og skær slidser ca.
⅓ ind i dejen fra begge sider med et dejhjul.
Læg fyldet på midten af dejen, og flet slidserne ind over
fyldet.
Dæk løst med et stykke film eller et fugtigt viskestykke, og
lad brødet hæve, mens ovnen varmer op til 200 °C.
Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag det midt i ovnen,
til det er gyldent og gennembagt (ca. 30 min).
Lad brødet afkøle lidt, og server det i tykke skiver.
Brødet skal opbevares i køleskab eller fryser, og varmes op
i ovnen før brug.
TIPS: Erstat evt. skinke med fintstrimlet pepperoni/chorizo
eller stegt, hakket kød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
________________________________