En af cajunkøkkenets absolutte klassikere. Dette er en
typisk "man tager hvad man har ret".
Inviter dine nære og kære.
• Louisiana-køkkenet er en kombination af sydeuropæisk
kogekunst, indiansk smagssætning og de amerikanske sydstaters råvarer.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 1 time. 6 Portioner
# Råvarer til Jambalaya fattigmands:
200 g røget skinke
200 g røget stærk hvidløgspølse
2 løg
2 stilke blegselleri
1 stor grøn peberfrugt
50 g smør eller margarine
1 spsk creoler-krydderi
1 dåse knuste tomater
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk sambal oelek
1 spsk farin
4 laurbærblade
2 fed hvidløg
1 flaske øl
6 dl risengryn
* Fremgangsmåde:
1 Skær skinke og pølse i små tern.
Skyl og hak alle grønsagerne.
2 Smelt fedtstoffet på en stor pande.
Hæld halvdelen af grønsagerne på og steg under stadig
omrøring i ca. 15 min.
Krydr med lidt creoler-krydderi.
Læg grønsagerne over i en tykbundet gryde som sættes på svag
varme.
3 Steg skinke og pølse, krydr med lidt creoler-krydderi.
Læg skinke og pølse i gryden.
4 Steg og krydr den sidste portion grønsager.
Hæld dem over i gryden sammen med tomater, vineddike, sambal
oelek, farin, laurbærblade, presset hvidløg, øl og 5 dl vand.
5 Bring det i kog og lad det simre under låg 15 min.
Hæld risene i og bring i kog.
Tag gryden fra varmen og lad den stå med låget på i ca. 15
min.
Stil gryden tilbage på pladen og kog i 4 min.
Sluk og lad gryden trække under låg 10 min.
Tips & råd
Creoler-krydderier kan være svære at skaffe. I mange større
supermarkeder findes der et sortiment af krydderier som kaldes Santa Maria og
som varmt kan anbefales.
Du kan også lave dit eget creoler-krydderi: Bland 1¼ dl
salt, 2 spsk groftkværnet sort peber, 2 spsk paprika, 2 spsk hvidløgspulver og
2 spsk chilipulver.
Bland godt. Opbevar mørkt i et glas med tætsluttende låg.
PR. PORTION: Energi: Kcal 407 = kJ 1709
Kulhydrat 43 g Protein 16 g Fedt 19 g (42%) Fibre 2 g