#
Saltdej:
300 g fint salt
300 g hvedemel
ca. 2 dl vand
2 spsk vindruekerneolie
750 g oksemørbrad
25 g smør
1 tsk tørret rosmarin
1 dl hakket frisk persille
friskkværnet peber
*
Saltdej: Bland salt, hvedemel, vand, olie og ælt dejen godt sammen.
Rul den ud til en plade ca 30x40 cm.
Oksemørbrad: Lad smørret gyldne i en pande og brun oksemørbraden i 3 min i alt.
Tag mørbraden af og læg den midt på dejpladen.
Rist rosmarin og persille få min. i resten af smørret.
Fordel de ristede krydderurter over mørbraden.
Luk enderne af dejen ind over mørbraden og læg derefter den ene dejside op og pensl kanten med vand.
Læg derefter den anden side op.
Læg mørbraden med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en bradepande og bag den midt i ovnen.
Bagetiden er ca 25 min. ved 225 ºC og efterfølgende hviletid er 25 min.
Dejen kan ikke spises, så skær den fri fra mørbraden inden servering.