8 personer
1 torsk uden hoved (ca 3kg)
2 ½ kg groft salt
25 g smør - smeltet
3 dl vand
Wasabisauce:
33/4 dl vand
1 ½ spsk hvedemel
300 g smør
1 tsk hvidvinsseddike
11/4 tsk sukker
1 tsk groft salt
2 ½ tsk wasabi (stærk, japansk peberrodspasta)
Pynt: brøndkarse
Tilbehør:
6 kg kartofler,
400 g broccoli,
400 g porrer
og evt. wasabi
Bagetid: ca 50 min. ved 200°
Rens og tør torsken. Fordel ca. 1 spsk af saltet i bugen af fisken og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Skyl saltet ud af torsken og tør den. Drys et tyndt lag salt i ovnens bradepande. Pensl fiskeskindet med smør, fold bugkødet ind under torsken og læg den i saltet (på bugen). Bland resten af saltet og de 3 dl vand. Pak fisken ind i det fugtige salt. Torsken skal være helt dækket. Bag den midt i ovnen. Tag den saltindbagte torsk ud og lad den hvile i ca. 10 min.
Wasabisauce: Kom først vand og clerefter hvedemel i en melryster og ryst det godt sammen. Smelt smørret i en tykbundet grycle ved kraftig varme, men uden at det bruner. Pisk jævningen i og tilsæt eddike, sukker og salt. Kog saucen ved svag varme og uncler låg i ca. 5 min. Tilsæt wasabi og smag til. Herefter må saucen ikke koge
Ved serveringen: Slå "saltlaget" løs og løft det af tosken. Fjern skindet. Løft torsken, med resten af saltet, over på et fad. Torsken kan evt. "pakkes ud" ved bordet.
-