Denne stegemetode gælder for "møre" stege som oksefilet, oksemørbrad, oksetyndsteg, okseinderlår og culotte.
2 kg oksemørbrad
150 g smør
3 fed hvidløg
salt og peber
paprika
herbes de Provence
En istandgjort oksemørbrad på ca. 2 kg snøres med garn, brunes i olie og sættes til afkøling.
Smør blandes med hakket persille, salt, peber, paprika og herbes de Provence.
Det påsmøres mørbraden, som steges ca. 30 min. i en 225°C varm ovn.
Oksemørbraden tages ud og hviler i 20 minutter inden der skæres skiver af det.
Bruges stegetermometer skal centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være:
Lidt rød 55-62°C.
Rosa 62-67°C.
Gennemstegt 67-70°C.
Denne stegemetode gælder for "møre" stege som oksefilet, oksemørbrad, oksetyndsteg, okseinderlår og culotte.
Oksebov og oksetyksteg bliver bedst/mest mør ved langtidsstegning.
--