Logo

Søndagssteg - og rester til gryderetter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Søndagssteg - og rester til gryderetter

 

Det kan betale sig at købe en stor steg til søndagsmiddagen, så der bliver lidt tilovers. Resterne kan bruges til andre ting end biksemad, som vi også giver en ny opskrift på.

Til 5-6 personer + rester til 2 dage. Tilberedningstid: ca. 2½ time

 

# Søndagssteg:

2 kg oksehøjreb eller tykstegsfilet

salt og peber fra kværn

100 g smør

2 store løg

2 store gulerødder

4 tomater

2 stilke blegselleri

2 kviste timian

1 laurbærblad

1 flaske rødvin (¾ liter)

*

1. Gnid kødet med salt og peber og brun det på alle sider i 50 g smør i en stor gryde.

2. Læg kødet i en smurt bradepande.

Gør grønsagerne i stand, skær dem i store stykker, der fordeles rundt om stegen.

Læg krydderurterne ved.

Hæld 3 dl rødvin i bradepanden og sæt fadet i en varm ovn ved 200 °C.

3. Lad kødet stege i ca. 1½ time. Brug et stegetermometer (se Temperaturskema nedenfor).

Spæd med resten af rødvinen under stegningen.

4. Når stegen er stegt, som du ønsker den, skal den trække på et skærebræt i 15 min., inden den skæres for.

5. Tag grønsagerne op med en hulske.

Læg dem i en varm skål.

6. Si stegeskyen og kog den ind.

Pisk lidt koldt smør i saucen, lidt ad gangen, og smag den til.

7. Bagte eller Hasselback kartofler (se opskrift) er fint til.

 

Temperaturskema

57 °C - hvis kødet skal være meget rødt, »bleu eller rare«

62 °C - hvis kødet skal være rosa, »saignant eller medium rare«

67 °C - hvis kødet skal være mellemstegt, »à point eller medium«.

70 °C - hvis kødet skal være helt gennemstegt, »bien cuit eller well done«

 

Søndagssteg - og rester til gryderetter


1. Søndagssteg. 2. Mexico Biks. 3. Kødpie og 4. Sømandsbøf. (Klik og se opskrifterne)

 

Søndagssteg - og rester til gryderetter


Fra v. Jægergryde. I midten Løggullasch og th. Tomatgryde. (Klik og se opskrifterne)

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.967 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her