Logo

Sønderjydsk grønlangkål med flæsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønlangkål:
4 kålstokke
1-2 spsk suppefedt
2 ½ dl fløde
salt
 
Kogt røget flæsk:
600 g røget stribet flæsk
sennep
rødbeder
 
Kålen skylles flere gange, ribbes og koges i letsaltet vand i ca. 1 time.
Kålen trykkes af og køres én gang gennem kødhakkeren.

Kålen varmes i en gryde med 1 spsk af fedtet fra flæskesuppen og spædes med piskefløde og evt. lidt flæskesuppe, indtil konsistensen er lind.
Flæsket lægges i koldt vand der lige dækker og koger under låg i 30-50
minutter, afhængig af flæskestykkets tykkelse.
Flæskesuppen gemmes til at spæde grønlangkålen op med, flæsket afkøles og serveres i skiver med sennep og rødbeder.
 
Egnsret

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.911 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her