Logo

Sønderjydsk hvidkålbudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ¼ kg hvidkål
Fars af ½ kg hakket kalve- og svinekød
Rasp
Klatter af smør eller margarine
Hvedemel
Mælk
Reven muskatnød
 
Hvidkålens yderblade og stokken fjernes.
Kålen snittes groft og koges i 20 minutter i letsaltet vand.
Hvidkålen hældes i en sigte, og kogevandet gemmes.
Kålen lægges lagvis med farsen i et smurt ovnfast fad.
Begynd med fars og slut med kål.
Rasp drysses over og klatter af smør/margarine fordeles over.
Buddingen bages i 1 time ved 160ºC.
Der laves en lys sauce af kålvand, hvedemel og mælk. saucen smages til med reven muskatnød.
Kålbuddingen serveres med pillekartofler til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.900 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her