Når der bliver noget til overs fra søndagsstegen. Resterne
kan bruges til andre ting end biksemad,
fx kødpie. Du får en god ny opskrift her.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 45 min.
#
Dej:
100 g koldt smør
175 g (ca. 3 dl) hvedemel
1 æg
½ tsk salt
1-2 spsk koldt vand
Fyld:
250 g stegt kød
1 bdt forårsløg
125 g friske champignon
20 g smør
salt og peber fra kværn
3 dl sauce eller bouillon
*
1. Skær smørret i terninger, der smuldres ned i melet, til
massen er grynet.
2. Pisk ægget sammen (gem ⅓ til pensling).
Hæld resten i en fordybning i melet; drys salt over.
Tilsæt 1 spsk koldt vand ad gangen.
Ælt dejen sammen, pak den i alufolie og læg den i køleskab.
3. Skær kødet i små terninger.
Skær løgene i tynde ringe og rens de friske champignon.
4. Smelt 20 g smør i en høj, ildfast skål.
Svits løg og champignon, til løgene er gyldne.
Tilsæt kødet og drys med salt og peber.
Tilsæt sauce eller bouillon.
5. Rul dejen ud til en cirkel lidt større end skålens
diameter.
Lav nogle snit med en kniv i dejen.
6. Læg dejlåget over kødfyldet.
Tryk det fast i kanten og skær overflødig dej væk i kanten.
Pynt evt. med dejrester.
Smør dejen med resten af ægget.
7. Stil skålen i en varm ovn ved 225 °C i ca. 30 min.
Retten serveres varm med en skål grøn salat.
En fransk version af en kødpie.
Variationer:
Kødpien kan tillaves med mange forskellige grønsager, der fx
kan svitses i baconfedt i stedet for smør. Tomatpuré kan erstatte saucen og
fyldet kan krydres efter smag med karry, peberrod eller ost. En mindre pie kan
bages i en tærteform - i så tilfælde brunes grønsagerne først på en pande.