1 kg filet af torsk havkat sandart eller lign. (dog ikke fladfisk).
200 g bacon i tern.
3 store løg.
4 dl piskefløde.
3 spsk hvedemel.
2 dåser flåede tomater.
300 g champignon.
2 grønne peberfrugter.
Baconterningerne steges i en smule olie.
Herefter steges løgene let i fedtet fra baconen og endelig skæres
fiskefileterne i strimler.
Nu kommes følgende lagvis i en smurt gryde:
Torskestrimlerne, tomaterne (minus saften, der gemmes), peberen - der er
skåret i tynde strimler, champignonerne - der er halverede, samt endelig
de stegte bacontern og de stegte løgringe.
Herefter røres melet sammen med piskefløden, saften fra tomaterne samt
salt og peber. denne sauce hældes over ingredienserne i gryden og retten
får lov at småsnurre over ilden i cirka 20 minutter.
Til retten serveres løse ris.
Drikkevarer efter tørst.. og den er ofte stor, hvis retten er rigtigt
krydret.