2 bdt forårsløg
1 ¼ dl grønsags- eller hønsebouillon
1 spsk tør hvidvin
200 g champignoner eller kantareller
1 spsk citronsaft
salt
peber
2 spsk koldpresset olivenolie
4 skiver røget laks
1 bakke karse
Roden og de visne blade fjernes fra forårsløgene. De skylles grundigt i rindende vand, duppes tørre og med ⅔ af de grønne blade skæres de i 3 cm lange stykker.
Bouillon og hvidvin bringes i kog. Forårsløgene tilsættes og koger ved svag varme under låg, i 3-5 min. til de er lige netop møre.
Svampene gøres i stand. De skylles og skæres i tynde skiver der straks dryppes med citronsaft, ellers bliver de mørke.
Forårsløg og svampe fordeles på 4 tallerkener og drysses med salt og peber. Salaten dryppes med olivenolie. Laksen skæres i ikke for tynde strimler og lægges ved siden af salaten. Karsen klippes over salaten.
Servér brød til.