600 g poussiner
5 dl portvin
Tilbehør:
200 g helblade t spinat
400 g markchampignon
250 g sukkerærter
150 g cherrytomater
1 glasdijonsennep
20 g sukker
800 g små nye kartofler
salt
peber
150 g smør
fin rasp
Sauce:
5 dl piskefløde
portvinsmarinaden
Poussiner:
Poussinerne gøres istand. Overhældes med portvin. Vendes jævnligt 5-6 timer. Tages op og smøres med Dijonsennep, vend dem i rasp. Placeres i en bradepande og overhældes med smeltet smør. Krydres med salt og peber. Steges midt i ovnen ved 225°C, i 25-30 minutter.
Tilbehør:
Spinaten ristes og krydres med salt og peber. Sukkerærter blancheres kort i vand med salt og en anelse sukker.
Markchampignon ristes og cherrytomaterne sauteres kort i smør.
Ryggen klippes af poussinerne og disse anrettes på den ristede spinat. Fordel garniture efter eget valg!
Bradepanden koges af med portvin og fløde og nedkoges til en passende konsistens. Sigtes ikke.