2 svinemørbrad
1-2 dl portvin
6 hele enebær
3-4 dl fløde
smør til stegning
meljævning
salt
Rens mørbradene og læg dem i en skål og hæld portvin over til det dækker.
Tilsæt knuste enebær og lad kødet trække heri i mindst 5 timer.
Tag kødet op og si portvinen.
Brun lidt smør i en gryde og brun kødet hele vejen rundt.
Hæld en lille smule portvin ved, læg låg på og lad det små stege i ca. 20
minutter. vendes når den halve tid er gået og drysses med lidt salt.
Tag kødet op og hold det varmt imens saucen laves.
Kog stegeskyen lidt ind kom lidt meljævning i og lad saucen koge godt
igennem.
Hæld fløde ved og lad saucen koge til den jævner.
Derefter tilsættes resten af portvinen, og retten smages til.
Mørbraden skæres i skiver og anrettes på et dybt fad og saucen hældes
ved.