Logo

Svineskank med rodurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 svineskanke
2 gulerødder
2 pastinakker
1 stor eller 2 små fennikel
50 g bacon i tern
12 skalotteløg
12 mindre kartofler
1 spsk honning
1 porter eller pilsner
1 rødbede

Sauce:
25 g smør
evt. ½-1 tsk citronsaft
evt. kulør

Bestil skankene hos slagteren et par dage i forvejen.
Skær gulerødder og pastinakker i skrå skiver.
Skær fennikel i både.
Svits bacon i en stegegryde eller en sautepande.
Kom gulerødder, pastinakker, fennikel, pillede, hele løg og kartofler i . Læg kødet i gryden mellem grønsagerne og tilsæt salt, peber og honning.
Tilsæt øllet og lad det koge op.
Læg låg på og lad det stege ved svag varme i ca. 2 ½ time.
Tilsæt rødbede i tern og lad det koge yderligere ½ time til kødet er mørt.
Skær kødet i mindre stykker ved servering eller anret skankene hele på fade.
Server grønsagerne til og lav sauce af skyen.

Sauce:
Si skyen og kog den ind til der er 2 dl
Tilsæt smør og kog til saucen har passende konsistens.
Smag til med salt, peber og citronsaft, hvis saucen er for sød af honning. Tilsæt evt. kulør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.953 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her