2 svineskanke
2 gulerødder
2 pastinakker
1 stor eller 2 små fennikel
50 g bacon i tern
12 skalotteløg
12 mindre kartofler
1 spsk honning
1 porter eller pilsner
1 rødbede
Sauce:
25 g smør
evt. ½-1 tsk citronsaft
evt. kulør
Bestil skankene hos slagteren et par dage i forvejen.
Skær gulerødder og pastinakker i skrå skiver.
Skær fennikel i både.
Svits bacon i en stegegryde eller en sautepande.
Kom gulerødder, pastinakker, fennikel, pillede, hele løg og kartofler i . Læg kødet i gryden mellem grønsagerne og tilsæt salt, peber og honning.
Tilsæt øllet og lad det koge op.
Læg låg på og lad det stege ved svag varme i ca. 2 ½ time.
Tilsæt rødbede i tern og lad det koge yderligere ½ time til kødet er mørt.
Skær kødet i mindre stykker ved servering eller anret skankene hele på fade.
Server grønsagerne til og lav sauce af skyen.
Sauce:
Si skyen og kog den ind til der er 2 dl
Tilsæt smør og kog til saucen har passende konsistens.
Smag til med salt, peber og citronsaft, hvis saucen er for sød af honning. Tilsæt evt. kulør.