1-1 ¾ kg svinekam uden svær
Marinade:
2 ½ dl portvin
1 rødløg i skiver
1 gulerod i skiver
1 tsk tørret timian
1 tsk malet peber
2 tsk salt
Sauce:
20 g tørrede morkler eller morkelbrud
1 finthakket løg
20 g smør
stegeskyen
3 dl piskefløde
2 tsk majsstivelse
salt
peber
Bland marinaden.
Læg kødet i en kraftig plastpose og hæld marinaden ved.
Luk posen og læg den i et fad i køleskabet.
Lad kødet trække i marinaden 2-3 døgn, vend jævnligt kødet.
Udblød morklerne ca. 1 time i koldt vand.
Tag kødet op af marinaden, tør det med køkkenrulle og gnid det med salt.
Varm en pande godt op og brun kødet, først på fedtsiden.
Læg stegen i en lille bradepande og sæt det i en kold ovn.
Hæld den siede marinade ved og steg kødet ca. 1 ¼ time, til et kødtermometer viser ca. 65ºC.
Pak stegen i folie og si skyen.
Sauce:
Svits løg og afdryppede morkler i smørret.
Tilsæt stegeskyen og lad det koge småt 3-4 min.
Rør piskefløde og majsstivelse sammen og kom det i gryden.
Varm saucen igennem og smag til med salt og peber.