2 kg spareribs
Hickory-røgsalt
peber
6 spsk jordnøddeolie
250 g løg
4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
æble- og tranebærsaft, 2 ½ dl af hver
4 spsk æbleeddike
250 g tomatpure
2-3 spsk rørsukker
2-3 spsk sød sennep
peberrod, worcestershiresauce og peberfrugtspasta, 1 spsk af hver
salt og cayennepeber
Del spareribsene i portionsstykker.
Krydr med Hickory-røgsalt og peber.
Brun dem kraftigt overalt i varm jordnøddeolie.
Sæt dem så til side.
Pil, og hak løg og hvidløgsfed fint.
Svits dem i varm olivenolie i ca. 3-4 min.
Tilsæt æble- og tranebærsaft, æbleeddike, tomatpure, sukker, sennep, peberrod, worcestershiresauce og peberfrugtspasta, og lad saucen simre let i ca. 5 min.
Smag saucen godt til med salt og cayennepeber.
Læg skiftevis spareribs og sauce i den gennemvædede stegeso.
Giv retten ca. 70-80 min i ovnen uden låg ved 200°C.
Anret spareribsene på tallerkener og hæld saucen over.
Hertil passer kartoffelsalat eller grøn salat.