1 stor aubergine eller 2 mindre
salt
smør eller margarine
3 løg
500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
½ tsk friskkværnet peber
½ tsk reven muskat
½ tsk stødt kanel
1 ds flåede tomater
4 spsk yoghurt
Tilbehør: sigtebrød, grøn salat
*
Flæk auberginen på langs og skær hver halvdel i skiver på tværs.
Drys med salt og lad det hvile 10 minutter.
Skyl og tør auberginestykkerne.
Svits dem godt i en rummelig gryde i smør eller margarine og tag dem op.
Læg halvdelen i et smurt, ildfast fad.
Rist de hakkede løg - tilsæt eventuelt lidt mere fedtstof.
Hæld løgene over i fadet.
Rist kødet, til det mister farven, og kom også det i fadet.
Drys med hvidløg, peber, muskat og kanel.
Purér tomaterne og hæld dem i fadet, dæk med resten af auberginerne og stil fadet 20-25 minutter i en 225°C varm ovn.
Hæld yoghurten over ved serveringen og server sigtebrød og grøn salat til.