1 lille lammebov
100 g røde linser (masoor dal)
100 g gule linser (toor dal)
50 g tamarind
1 dl kogende vand
½ aubergine ca. 150 g
150 g kartofler
1 ½ tsk hele spidskommenfrø
3-4 hele tørrede røde chili
3 middelstore løg
9 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær rod
12 spsk ghee eller olie
150 g rød eller hvid græskar skrællet eller courgette
350 g tomater
2 hele friske grønne chili
2 tsk chili peber
1 tsk stødt gurkemeje
15 sorte peberkorn
1 spsk koriander
2 tsk salt
12 dl vand
50 g smør
5 tsk dhansak masala
6 spsk friske grønne korianderblade
Håndrens og vask linserne og sæt dem i blød sammen i ½ time.
Lad dem derefter dryppe af i en sigte eller dørslag.
Hæld kogende vand over den afvejede tamarin og lad den stå og trække i ½ time.
Mas det grundigt og pres så meget mos som muligt igennem en sigte.
Det der går gennem sigten opsamles og sættes til side.
Skræl kartofler.
Skær kartofler og aubergine i terninger og læg dem i vand.
Det fjerner lidt af den bitre smag i auberginen og hindre misfarvning.
Tørrist spidskommenfrø og hele røde chili på en lille støbejernspande.
Lad dem derefter køle af og mal dem så til et fint pulver i kryderrimøllen.
Opvarm ghee eller olie i en stor og svær gryde på midel blus.
Løgene skrælles og hakkes, hvidløgene og ingefæroden skrælles og hakkes fint.
Når olien er gennemvarm kommes løg, hvidløg og ingefær i og sauteres i 2 min.
Skær derefter lammeboven i 4 cm. terninger, gerne med ben.
Lægges derefter i olien og steges med i 10 min. Med bhuna-teknik.
Græskar eller courgette skrælles og skæres i terninger, tomaterne hakkes i småstykker.
Fjern frøene på de hele friske grønne chili og hak dem.
Kommes i gryden sammen med linserne, kartofler , auberginer, chili peber, stødt koriander, gurkemeje, sorte peberkorn og salt.
Det hele bhunao-steges i 2-3 min.
Nu hældes vandet ved, og retten bringes i kog.
Så lægges låget på, og der skrues ned for blusset og retten småkoger, indtil kodet er mørt og linser og grønsager er kogt ud.
Tag lammeterningerne op af gryden og stil dem til side.
Kom de udkogte grønsager og linser med hele saucen i en blender og lav den til en jævn mos.
Det er sandsynlig nødvendigt at gøre det i flere portioner.
Hæld mosen tilbage i gryden og bland den med den opløste siede tamarind.
Lad det hele koge i 5 min.
Om nødvendigt smages saucen til med salt.
Mens saucen koger, opvarmer man smørret på en stegepande og kommer derefter den ristede stødte spidskommen og chili samt dhansk masala i.
Rør krydderierne sammen over midel blus i ca. 1 ½ min.
Hæld derefter det hele i gryden med linse/grønsagsmosen og læg kødstykkerne i igen.
Bring nu atter i kog.
Når den koger skrues blusset ned og retten småkoger i ca. 5 min
Den færdige ret pyntes med friske grønne korianderblade og serveres med ris.