Vi serverer
weekendens peberbøffer med en god og fyldig salat med kogte hvide bønner, Du
kan købe hvide bønner på dåse eller koge dine egne bønner - se vores tips,
Desserten er en lækker fool med rabarber. Fool er en klassisk engelsk dessert,
som består af en frugtkompot vendt med en kogt creme. Moderne opskrifter
erstatter gerne den kogte creme med flødeskum og det har vi også gjort her.
Peberbøf og bønnesalat med avocado
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 8 min. Kødet er Fryseegnet. 4 personer
#
4 stk. entrecote
(eller andre bøffer af oksekød)
3-4 tsk knust sort
peber
ca. 2 tsk salt
Bønnesalat:
2 modne avocadoer
4 tomater
250 g kogte hvide
bønner (evt. fra dåse)
1 lime
2 fed hvidløg
2-3 spsk bredbladet
persille
1 lille potte frisk
basilikum
Tilbehør: 1 lime
*
1. Bønnesalat:
Halver avocadoerne og fjern stenene.
Tag frugtkødet ud af
skallerne og skær det i mundrette stykker.
Vask tomaterne og
skær dem i små stykker.
Bland de afdryppede
bønner med avocado og tomat.
Bland limesaft med
knust hvidløg, salt og peber og vend dressingen i salaten sammen med
grofthakket persille og basilikum.
2. Peberbøffer:
Smelt fedt fra bøffernes fedtkant ved svag varme på panden; hold bøfferne på
højkant med en pincet eller to gafler.
Skru op, når der er
fedt på panden.
Krydr bøfferne med
peber på begge sider og brun dem hurtigt på den rygende varme pande.
Krydr med salt.
Skru ned til middel
varme og steg bøfferne færdige i ca. 3 min. på hver side.
3. Server
peberbøfferne med bønnesalat, basilikum og lime.
TIPS: Tørrede hvide
bønner skal udblødes i koldt vand min. 8 timer og derefter koges møre i rent
vand UDEN salt 30-40 min. Beregn ca. 100 g tørrede bønner til salaten.
Rabarber-fool
Arbejdstid: 25 min.
Kogetid: ca. 15 min. 4 personer
#
300 g rabarber
125 g sukker
1½ dl hvidvin eller
vand
2 dl piskefløde
evt. lidt flormelis
Pynt: citronmelisse
*
1. Rens rabarberne
og skær dem i små stykker.
Kog dem forsigtigt i
nogle min. med sukker og vin eller vand ved svag varme.
Hæld kompotten i en
skål og sæt den i køleskab.
2. Pisk fløden til
blødt skum. Vend rabarberkompotten sammen med flødeskummet med let hånd og smag
evt. til med flormelis.
Fordel desserten i 4
glas og sæt dem i køleskabet indtil servering.
Pynt med
citronmelisse ved servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin