Prøv at servere
nogle smagfulde, flødestuvede kantareller til en god bøf. Kantareller kan
findes netop nu i skove og krat, hvor kendere plukker dem. Er du ikke
svampesamler, kan de købes hos grønthandleren og i supermarkedet.
Bøf, flødestuvede kantareller og råstegte
kartofler
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: 20·min. Ikke fryse-egnet (4 personer)
4 oksebøffer (fx
entrecote)
1 spsk smør
1 spsk olie
salt og friskkværnet
peber
Råstegte kartofler:
800 g kartofler
(skåret i små både)
2 spsk olie
Evt. 2 tsk rosmarin
kviste (eller 1 tsk tørret)
Flødestuvede
kantareller:
4-500 g kantareller
(evt. blandet med andre svampe)
2 spsk smør
2-3 kviste frisk
timian (blade)
2½ dl piskefløde
ca. 2 tsk citronsaft
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
blandede grønne
salater med lidt god olie-eddikedressing
*
Steg kartoflerne på
en pande med olie eller i ovnen på en bageplade med bagepapir ved
200 °C.
Lad kartoflerne
blive gyldne og møre (ca. 40 min.).
Krydr med rosmarin,
peber og salt.
Rens kantarellerne
og del store i mindre stykker.
Kog fløden ind til
ca. 1 dl i en gryde uden låg.
Rør jævnligt og pas
på, at fløden ikke brænder på.
Steg kantarellerne i
smør på en pande i 2-3 min.
Krydr med timian og
hæld fløden på panden, kog op og sluk for varmen.
Smag til med
citronsaft, salt og peber.
BØFFERNE: Varm smør
og olie på en pande, til det er brunt.
Brun kødet hurtigt
på begge sider.
Krydr med salt og
peber.
Skru ned til middel
varme, og steg bøfferne færdige (ca. 3 min. på hver side).
Server bøfferne med
flødestuvede kantareller, sprøde kartofler og en grøn salat.
Mynte-panna cotta med chokolade
Arbejdstid: 20 min.
Køletid: 3 timer Ikke fryse-egnet (4 personer)
#
½ liter sødmælk
75 g sukker
4-5 friske
mynteblade
1 tsk citronskal
(fintrevet)
ca. 2 spsk
citronsaft
4 blade husblas
50 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Pynt:
4 topskud frisk
mynte
*
Kog mælken igennem
med sukker.
Tag gryden af varmen
og tilsæt citronskal og -saft sammen med hakket mynte.
Smag om smagen af
mynte er tilpas.
Læg husblas i blød i
koldt vand i 5 min.
Tryk vandet ud af
husblasbladene og smelt dem i den varme mælkeblanding.
Hæld i portionsglas
og stil dem i køleskab min. 3 timer.
Smelt chokolade og
fløde i en skål over vandbad og sæt en skefuld chokoladecreme på hvert glas med
mynte-panna cotta.
Pynt med friske
mynteblade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin