Logo

Ovnstegte kyllingelår og basilikumcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnstegte kyllingelår og basilikumcreme

Basilikumcreme:

200 g BUKO® Light naturel

4 spsk mælk

4 spsk friske basilikumblade hakkede

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

1,25 kg kartofler skrællede faste i grove stykker

10 dl vand

400 g tomater i grove stykker

8 små fed hvidløg i kvarte

1,5 tsk groft salt

friskkværnet peber

2 spsk hakkede friske basilikumblade

2 små knuste fed hvidløg

6 stykker kyllingeoverlår eller -underlår (ca. 1 kg)

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

Pynt: friske basilikumblade

 

Basilikumcreme:

Rør halvdelen af osten sammen med mælk, basilikum, salt og peber.

Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme under låg i 3 min.

Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.

Bland kartoflerne sammen med tomater, hvidløg, salt og peber i ovnens bradepande.

Rør resten af osten sammen med basilikum og hvidløg.

Lav en lomme under skindet på kyllingelårene.

Fordel heri den krydrede ost (2-3 tsk pr. lår).

Læg kyllingelårene på grønsagerne, drys med salt og peber og steg retten midt i ovnen ca. 45 min. ved 225°C.

Spis basilikumcremen til de stegte kyllingelår og grønsager.

Fryseegnet: Nej

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.816 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her