4 medaljoner af svinefilet 2 ½ cm tykke a 100 g
1-2 æg
2 dl rasp
1-2 spsk frisk timian eller 1-2 tsk tørret
4 dl olie
Syltede solbær:
100 g solbær
100 g sukker
Camembertcreme:
2 dl piskefløde
200 g moden camembert
Croutons:
4 skiver lyst brød
1 tsk olie
Syltede solbær:
Kog sukker og solbær sammen og stil det på køl.
Camembertcreme:
Kog fløde og camembert sammen, til osten er smeltet. Si det. Serveres varm.
Kødet:
Skær hver medaljon i 4-5 strimler på 1-1 ½ cm bredde.
Slå ægget ud i en skål. Kom strimlerne i og vend dem omhyggeligt.
Kom rasp, salt, peber og timianblade på en tallerken.
Vend kødet i raspen. Lad olien blive godt varm i en wok/gryde.
Steg kødet ad 2-3 omgange.
Tag det op af olien, så snart det er lysebrunt og lad det dryppe af på køkkenrulle. Servér straks.
Skær brødet i 1-2 cm brede stave og rist det i ovn eller på pande til det er lysebrunt. Dryp brødet med lidt olie.