300 g nakkekam eller mellemkam uden spæk
¾ kg kartofler
2 løg
1 laurbærblad
2 kviste timian
40 g smør
1 dl pilsner
lys øl eller vand
1 dl bouillon
20 g hvedemel
Endvidere:
4 tynde skiver bacon
300 g kalvelever
Skær kødet i tynde skiver. Vend det i salt- og peberblandet hvedemel. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver eller terninger.
Pil og skiv løgene. Brun smørret på en pande.
Svits løgene klare heri, og tag dem op.
Svits først svinekødet og dernæst leveren.
Fordel halvdelen af kartoflerne i et velsmurt ovnfast fad.
Drys med salt og peber. Fordel kødskiver og løg herover.
Læg laurbærblad og timiankviste ved og dæk med resten af kartoffelskiverne. Krydr med salt og peber.
Hæld øl (vand) og bouillon ved, dæk med alufolie og sæt det i ovnen ca. 1 time ved 225°C.
Steg baconen sprød.
Skær leveren i tern og steg den få min i baconfedtet.
Anbring bacon og lever øverst og servér.
Som høkerpande:
Ingredienserne kan også steges møre på panden hver for sig, blandes til
sidst og serveres med sprød bacon og hakket persille.
Tips: Byd råkostsalat og groft brød til, fx. fuldkornsbrød.