600 g oksemørbrad
½ tsk havsalt
½ tsk peber
1 spsk extra jomfru olivenolie
Sauce:
100 g gorgonzola
1,5 dl marsalavin
40 g usaltet smør
2 spsk hvedemel
2 dl piskefløde 38%
2 tsk rosenpeberkorn
½ tsk salt
½ tsk peber
Kartofler:
800 g nye kartofler
1 spsk extra jomfru olivenolie
5 blade frisk basilikum
Salat:
200 g julesalat
50 g mandler
Rengør kartoflerne og bag dem i ovnen med olie, halvdelen af basilikumbladene, salt og peber.
Når kartoflerne er færdigstegte, tilsættes resten af den finskårede basilikum.
Imens kartoflerne bager, rengøres kødet og skæres i regulære bøffer.
Krydr med salt og peber.
Steg bøfferne i olie indtil de er halvstegte.
Færdigsteg dem i ovnen ved 180°C.
Sauce: Opvarm fløden til den koger og tilsæt ½ af gorgonzola.
Tilsæt marsala og inddamp alkoholen.
Bland smør med lidt mel i og rør det i saucen. Tilsæt rosenpeberkorn.
Indkog saucen og tilsæt salt og peber.
Smag til med resten af gorgonzola.
Salat: Del salaten og tilsæt finskårede, ristede mandler, server ved siden af.