1,8 kilo afpudset oksemørbrad
400 gram svinemørbrad
Marinade
6 spsk mørk farin
Sweet chili sauce
Teriyaki sauce
Engelsk sauce
Vand eller oksebouillon
Tabasco efter smag
Tilbered marinaden.
Læg den afpudsede svinemørbrad i en plastpose.
Tilsæt halvdelen af marinaden og lad mørbraden trække 6-8 timer i køleskabet.
Husk at vende den en gang imellem så lagen bliver godt fordelt.
Derefter tørres mørbraden af og steges i smør/olie på en pande.
Nu til øvelsen hvor svinemørbraden skal ind og ligge i oksemørbraden.
Med en langskaftet grydeske, et strygestål el. lign. presses en kanal ind i oksemørbraden, hvorefter svinemørbraden presses ind i oksemørbraden, kan evt. snøres.
Oksemørbraden:
Afpuds mørbraden og skær de tynde ender fra, da de vil blive stegt for
hurtigt (Kan grilles som tournedos).
Kuglegrillen:
Placer kullene i den ene side af grillen, således der opstår 2 forskellige
stegezoner.
Grillprocessen:
Mørbraden pensles med lidt jomfru olivenolie og krydres med salt og
”Santa Maria” peberblanding.
Placer mørbraden på grillristen ovre på den ”varme” side.
Brun kødet kort og godt på alle sider.
Kødet flyttes nu over på den ”lune” side og grilles ca. 25–30 min.
Vendes ofte, alt imens der pensles flittigt med farinmarinaden.
Husk! at kødet skal hvile i ca. 10 min. pakket ind i alufolie. inden der "trancheres".