Logo

Oksemørbrad med jomfruhummer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

700 g okse- eller kalvemørbrad
20 jomfruhummere eller 8 jomfruhummere og 12 jomfruhummerhaler
6 bagekartofler
3 spsk fromage frais
1 spsk rapsolie
1 dl skummetmælk
1 spsk friskrevet ingefær
1 finthakket rød chili
2 kviste hakket timian
150 g friske haricots verts
2 gulerødder
1 gul peberfrugt
150 g østershatte
2 spsk lynghonning
2 spsk oystersauce
Havsalt
friskkværnet sort peber

Mørbraden krydres med salt og peber og helsteges i intervaller.
12 minutter ved 200ºC, 12 minutter under klæde, 12 minutter ved 200ºC og sluttelig 12 minutter under klæde inden den skæres for og serveres.
Jomfruhummerne gratineres i et ovnfast fad i ovnen ved 200ºC i 8-10 minutter.
Kartoflerne skrælles, skæres i mindre tern og koges i letsaltet vand i 15 minutter.
Herefter røres de med en håndmikser med fromage frais, rapsolie, skummetmælk, ingefær chili og timian.
Kartoffelmosen smages til med salt og peber. Bønner, gulerødder, peberfrugt og østershatte gøres i stand og skæres ud i mindre stykker.
Grøntsagerne sauteres på panden i honning, oystersauce, salt og peber.
Retten serveres med pillede jomfruhummerhaler og en enkelt hel pr. person, lidt blandet salat samt frisk dild på toppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.657 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her