Her er en japansk
inspireret ret med oksekød, nudler, sprøde grønsager og krydret, sød teriyaki-sauce.
Saucen, der laves på sojasauce, er i denne udgave sødet med ananasjuice i
stedet for traditionel sød risvin. Desserten kunne være er en frisk frugtsalat af
årstidens gode meloner: Melonsalat med sød vin og basilikum.
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 45 min. Kødet er fryse-egnet (hvis det ikke er optøet) (4
personer)
# Ingredienser til Oksekød med krydret sauce
og melonsalat:
1 culotte af okse
eller ungkvæg (ca. 800 g)
1 spsk smør
1 spsk olie
Sauce:
1½ dl sojasauce
1½ dl ananasjuice
2 tsk friskreven
ingefær
Tilbehør:
250 g ægnudler
2 spsk olie
2-3 fed hvidløg
(knust)
500 g gulerødder
(strimler)
½ kinakål (strimler)
koriander eller
persille og evt. brøndkarse
*
Sådan laves Oksekød
med krydret sauce og melonsalat:
Bland ingredienserne
til saucen.
Brug halvdelen til
kødet og resten til tilbehøret.
Dup kødet med
køkkenrulle.
Varm en pande med
smør og olie, og brun kødet på alle sider
krydr ikke med salt, da sojasaucen salter
kødet.
Læg kødet i et
ovnfast fad, hæld halvdelen af saucen over, og sæt det i en 150 °C varm ovn.
Vend kødet af og til.
Steg kødet ca. 45
min., til det er rosa, eller centrumtemperaturen målt med stegetermometer er 60
°C.
Lad kødet hvile i 15
min., og skær det i tynde skiver på tværs af kødfibrene.
TILBEHØR: Kog
nudlerne som angivet på emballagen (ca. 5 min.).
Lad dem dryppe godt
af.
Varm en wok eller
tykbundet gryde med olie, steg hvidløget hurtigt og tilsæt strimler af kål og
gulerod.
Steg under omrøring
et par min.
Tilsæt resten af saucen
og bland det med de kogte nudler.
Drys med friske
korianderblade eller persille.
Anret skiver af kød
til de frisklavede nudler med grønsager evt. sammen med brøndkarse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------ooo OÔO ooo -----------