1 kg kalkunbryst
3 spsk citronsaft
3 spsk jomfruolie
1 tsk peber
2 spsk rosmarinnåle
50 g mandler
1 spsk salt
1 tsk peber
15 g smør
500 g gulerødder
½ dl citronsaft
½ dl piskefløde
½ dl sødmælk
1 tsk estragon
2 tsk salt
500 g broccoli
5 store forårsløg
6 dl jasminris
Rør citronsaft, jomfruolie, peber og rosmarin sammen og hæld det over
kødet.
Lad det stå og trække 5-6 timer.
Hak mandlerne fint, bland dem med salt og peber, og vend kalkunbrystet
heri.
Steg kødet på alle sideri lidt smør på en pande.
Læg kødet i et ovnfast fad og steg kødet i ovnen ved 175ºC i 35 min.
Lad kødet trække i et kvarter, inden det skæres i tynde skiver.
Gulerødderne skæres i skiver og koges i mælke/flødeblandingen og citron tilsat lidt salt og estragon.
Server med ris , broccoli og forårsløg kogt aldente med flødegulerødder som sauce.