Ovnbagt laks er jo virkelig lækkert i sig selv, men det
bliver kun endnu bedre af at få selskab af sådan en frisk appelsinsnert og så
lidt blomkålscrudite. Nemt og lækkert ...
30-60 min. 4 personer
#
400 g laks
1 usprøjtet appelsin, skal og saft
1 spsk honning
½ tsk stødt knuste nelliker
1 tsk havsalt
Blomkålscrudite:
400 g blomkål i små buketter eller groft blendet
75 g groftrevet parmesanost
75 g mandler med skal
1 usprøjtet citron, skal og saft
3 spsk olie
3 spsk hakket bredbladet persille
3 dl kogte fuldkornsris (250 g)
salt og kværnet peber
Tilbehør: 400 g godt og groft brød
*
Bland appelsinsaft, - skal, honning og stødt nelliker
sammen.
Del lakse stykket i 4 portioner.
Kom laksen i et passende ovnfast fad, hæld appelsinmarinaden
over og dæk fadet med folie.
Bages i ovn ved 200 °C i 20 min.
Rist mandler på en varm pande til de er let gyldne, og så hakkes
de groft.
Bland revet blomkål, med parmesanost, hakkede mandler, skal
og saft af usprøjtet citron, fuldkornsris og olie.
Krydr med salt og kværnet peber.
Servér salaten i bunden og et stykke laks og groft brød.