1 hel laks eller ørred på ca. 1 ½ kg
salt og peber
citronskiver
evt. lidt dild eller persillekviste
Sauce:
2 dl fiskebouillon
væde fra fisken
saft af 1 moden citron
1 æggeblomme
50 g koldt smør
salt og kværnet peber
Tilbehør: letkogte grønsager små kartofler med dilddrys
Skrab fisken er fri for skæl og slim og rens den godt indvendig. Klip
finnerne af og skær evt. hoved og hale af.
Smør et stort stykke alufolie og læg fisken herpå.
Krydr med salt og peber og læg lidt citronskiver ovenpå og dild eller
persille indeni.
Pak folien godt omkring og læg pakken på en bageplade.
Bag den midt i en 200°C varm ovn i ca. 35 minutter.
Luk folien op og mærk ved ryggen om fisken føles fast ved et let tryk med fingeren. Den må endelig ikke få for meget så den bliver tør.
Åbn pakken og hæld skyen over i en gryde.
Pisk fiskebouillon i sammen med saften af 1 citron og kog det godt igennem.
Pisk smørret i lidt ad gangen.
Kom æggeblommen i en skål og pisk halvdelen af den varme sauce i lidt ad gangen.
Kom det tilbage i gryden og kog forsigtigt op lige til kogepunktet.
Pisk hele tiden og smag saucen til og tag den gerne fra varmen.
Den må endelig ikke koge, men gerne varmes op.
Pil skindet af fisken og løft fiskekødet fra benene.
Server med grønsager og saucen.