650 g laksefilet uden skind
400 g fennikel
1 spsk friskpresset citronsaft
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ liter Hvidløgssauce 6% - se opskrift herunder
Pynt: fennikeltop og Kviste af dild
Tilbehør: 500 g frisk pasta fx fettucine
*
Skær laksefileten i 4 stykker.
Fordel fennikel i et ovnfast fad (ca 5x19x31 cm).
Læg lakseskiverne herpå og dryp med citronsaft.
Drys med salt og peber og hæld Hvidløgssauce over.
Bag fisken midt i ovnen ca. 35 min. ved 200°C.
Pynt med fennikel og dild og server med pasta.
Ikke fryseegnet
Hvidløgssauce
3 spsk hvedemel
2,5 dl minimælk
2,5 dl grønsagsbouillon
1 fed hvidløg, knust (evt flere)
1 tsk tørret oregano
¾ tsk salt
friskkværnet peber
*
Rør hvedemel og 3 spsk af mælken sammen i en lille tykbundet gryde.
Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.
Bring saucen i kog under omrøring.
Tilsæt hvidløg og oregano.
Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
Smag saucen til.